А дяволите как изглеждат отстрани?!
Смирени, може би усмихнати ехидно.
Може би със вратовръзка, куфарче - дори,
във което да държат душите свидни!
Може би на токчета са те,
със високи стегнати бедра...
И прически - алангле,
или пък със черни очила?
Виждал ли си дявол в нощта?
Аз с такъв в купето си седях...
Гледах през прозореца, едва,
и не смеех да поема дъх!
P.S. Да се чете като послеслов към разказа на Lingerie
"Две заспали даскалки и един таен агент на ДСК" , с чувство за хумор
© Нели Всички права запазени