11.12.2009 г., 0:17 ч.

А голотата никак не е лесна 

  Поезия
1909 0 16

 

Ти знаеш...

 

 ... има безпричинни следствия,

 когато се разпърхат пеперуди...

 

Със утрото,  до кръв взаимосвързани,

и залеза -  изгряват изумруди..

 

... и сънищата будят недозрели

 камбанени езици незабравени,

 

 на върховете крият оцелели -

 недообрани ябълки за пазвите...

 

а там е пълно - в пазвата - и тясно:

събличаш я до кръв изнемощяла,

 

и хълцайки по вените си бясно -

разголено животът се надява...

 

Единствен миг, когото да отгърнеш -

не стискаш ли във шепите си сенки?

 

излитат... после пак ще се обърнеш -

посоките ще станат на пътеки...

 

И с устните си нямо ще се луташ...

днес истината - става все по-честна,

 

а думите,  с които ще прегърнеш

след  голотата... няма да са  лесни..

 

И в бялото на пърхащо безвремие

прах снежен ще се сурне в битието

 

и проходи додето още кретат -

ще литне  със плещùте ти небето...

 

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??