В такова време да живееш не е лесно,
когато всички граници са тъй размити,
когато корумпираните са известни,
а свестните - в зародиш още са убити!...
В такова време на омрази и тревоги,
когато на морал ни учат педерасти,
притворно политици кланят се на Бога,
а пък мръсници се кълнат в честта си,
в такова време на мизерия и блясък,
когато съвестта не струва вече нищо,
през пръстите изтича като ситен пясък
Животът - пепел от загаснало огнище,
в такова време да си жив е изпитание,
което разумът отказва да приеме...
А може Бог да ни изпраща наказание
за грях несторен, който утре ще поемем?...
© Роберт Всички права запазени