8.05.2021 г., 19:29 ч.  

Смарагдов град? Остана само мит 

  Поезия » Гражданска
397 2 4

Хей, Дороти! Вълшебникът от Оз,
отдавна вече в пенсия излезе.
А принцът тенекиен е и прост,
лъвът – страхлив и много, много глезен.
   
Плашилото, безмозъчно е. Ах!
И затова съвсем не се страхува.
Повярвай - все в заблудата живях,
Смарагдовият град, че съществува.

 

А бях и Гленда - вещица добра,
а лошите от запад все ги срещах,
а източните – чупеха ребра,
но правеха го много, много вещо.

 

Смарагдов град? Остана само мит –
стотици тенекиени дървари,
лъвът страхлив, покорен е, но сит.
Плашилото? На театро го удари.

 

А цял народ, послушно, без въпрос,
през обръч скача огнен. И си трае.
Вълшебници го цакат – на без коз.
А Дороти? Певачка е. Това е.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви!
  • Да! Илюзиите паднаха, завесата ги скри
    остана малко сцена, певачката крещи! Дали ще има продължение? Поздравления
  • И аз като Блу, казала си всичко! Поздрав, Наде!
  • Всичко си го казала. Какъв коментар да напише човек?
Предложения
: ??:??