20.08.2014 г., 15:11 ч.

А мъртвите не виждат и не чуват 

  Поезия » Гражданска
618 1 2

 

 

А МЪРТВИТЕ НЕ ВИЖДАТ И НЕ ЧУВАТ

 

 

Привет. Добре дошли, нацисти –

вандалствали във Киев на „Майдана“.

Бандеровци и антихристи,

Европа ви посреща със “осанна“.

 

 

За жертвите ви – нито дума.

Те нямат място във "Европа".

Пристигат варварите шумно,

надъхани с ненавист и със злоба.

 

Завеса медийна се спуска.

В мъглата злото се укрива.

Човекът често не допуска,

че нейде брата брат убива...

 

И милост за децата няма,

заспали в бащината къща.

Домът им вчера – днес е яма,

в която бомби се завръщат.

 

Потръпват майките в Одеса...

Кошмарът, който там се случи

и камъка студен потресе.

Но кой урока си научи...

 

В Славянск сега е странно тихо.

Смъртта заситена пирува.

Къде убийците се скриха?!

А мъртвите не виждат и не чуват.

 

 

17.08.2014 г.

© Любен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Това трябва да се прочете от възможно по-голям брой читатели. Поздравления за позицията! Оценявам подобаващо и слагам в любими!
  • Много силно и истинско посвещение!
Предложения
: ??:??