25.10.2022 г., 13:58 ч.

А някъде 

  Поезия
432 5 9

А някъде, още е лято!

Горещи целувки разстила ефира...

Вълните догонват поредното ято.

С вълшебства животът вибрира.

 

А някъде, още обичат!

Сред дюните се провират въздишки любов.

Копнежи и палави погледи сричат

азбучникът на съкровения зов.

 

А някъде, мечтите са истина!

И хапката хляб жив благослов!

Ръцете прегръщат и тихо наричат

"Да бъде, да бъде любов!"

 

А някъде, имаме себе си,

преоткрили света си в борба.

Рушим граници и градиме вселени...

Творци изначални на свойта съдба!

 

А някъде, някой ражда живота!

Чудо дошло от всемирни нива.

Най-дивният плод на всякое време,

от древността оцелял до сега.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??