19.03.2020 г., 16:42 ч.

А пролетта дошла е... (сборная) 

  Поезия
415 1 5

Цяла нощ южнякът,
яхнал вихрогона,
последни зимни
облаци разгонва!

🥀
Утро, събудено
от слънчев лъч,
докосва тихичко земята
с плахите пролетни стъпки!

💮

Пролет е, пролет е
Всички жени
Излизат навън
С къси поли.

🌸
Слънце, цветя
Парк, много бира
кой пролетта
Така не разбира!? 😁💐

💐
Сипи винце,
резни суджук...
Те това е те -
за всяко момче!
И поучение тук:
Учи се, дете -
не пий без мезе!
 🍷
Очаквана, мечтана
бленувана, желана,
дори и с дъжд и сняг,
отмива зимата,
но идва винаги,
и винаги е нова -
Такава е тя, пролетта
като желаната жена!

🐞

Когато върховете срещу теб
обгърнати са още във мъгла,
а цветове разцъфват пред
очите ти и в изнурената душа -
повярвай - и за теб дошла е тя!

  🌻
С цветен прашец всичко украсява,
крила за обич нова дава!
🍀 🐦

________________________

"Сборная" Ода за пролетта!  С участието и подкрепата на Ангелче, Дени, генек и всички коментирали, прочели и подкрепили.

 

 

© П Антонова Всички права запазени

Дошло е утрото, а аз не съм разбрала
в мъглява мрачност всичко се е сляло,
и птиците в заблуда като мене дремят
изгубили се в промеждутъка безвремие.
Самотен слънчев меч пробожда небесата ...
  632  19 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??