8.01.2017 г., 8:15 ч.  

А само след като си идем ние 

  Поезия » Друга
508 3 11

 Возвращаются все - кроме лучших друзей,

кроме самых любимых и преданных женщин.

Вл.Висоцки, "Корабли"

. . .

А залезът ще пали върхове

и бури мълнии по нас ще мятат,

ще ни валят поройни дъждове

и все така ще се върти Земята...

 

Остават празни техните места,

за загубите ще скърбят душите

и ще ни пита строго съвестта

защо отказахме се от  мечтите?...

 

И само  ако тръгнем пак след тях

към върхове - по стръмните пътеки,

ще можем да изчистим този грях

и  в себе си ще се покае всеки!...

 

Най-близките ни  скъпи същества

(дълбоко в себе си това го крием)

не си отиват още от света!...

А само след като си идем ние!...

 

 

 

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??