2.01.2024 г., 21:58 ч.

А стомахът е само един 

  Поезия » Хумористична
237 0 2



Хладилникът пращи от изнемога -
всеки рафт е пълен със храна.
Печката, опърлена от огъня,
тенджери, тежащи с чудеса...

Сякаш, че пришествие започва.
Кой всичкото това ще изяде?
Усещам се наяден не нарочно,
сънувам се дори, като прасе...

Не ми се ходи вече в магазина.
Бедата почна именно оттам.
С промоции за новата година
лиши ме от мангизи и от срам.

Спортувам- разносвач на пълни чанти
и кухнята прилича на депо.
Да, в яденето вече сме таланти...
Живеем в талантливо общество.

Кюфтета и пържоли и салати...
Свинско, пилешко, какво ли не...
Човек от лакомията си пати.
Празник ли е, значи се яде...

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А после се ....
    Дааа, пълният корем отдавна ни е синоним на празнуване, но достатъчно ли е това?...
    Поздравявам те.
  • Да, много хубаво и вярно. Но нека има изобилие през цялата година. Честита Нова Година!
Предложения
: ??:??