5.07.2016 г., 7:45 ч.  

А в деня... 

  Поезия » Друга
269 0 0


Р.Чакърова 

 

...А В ДЕНЯ, В КОЙТО ТИ СЕ ИЗГУБИ, 
   стана страшен, вселенски потоп... 
   Хукна вятър разрошен, разлюбен, 
   запрепуска във бесен галоп... 


   Пита мен, пита всички по пътя, 
   замотА се сред стари комини 
   и издигна цунами от локвите 
   чак до края на мачтите сини -


   запотъваха кораби в изгрева 
   и лъчите красяха самотни 
   малки острови в близкото минало, 
   а ръждата запъпли по котвите... 


   Чу се крясък от близкия кошер -
   някой беше разсипал меда...
   (За пчелите вещае на лошо, 
   за чакАлите - значи следа...)


   В магазинчето три носорога
   на тезгяха въртяха барбут 
   и споделиха стари тревоги 
   по предишен душевен банкрут. 


   Аз ги гледах... И чаках реда си. 
   Онзи вятър съвсем пощуря... 
   И мечти с изгладнели стомаси 
   хищно шепнеха: "...Значи... Умря???... "


   Отче наш, Ти прости алчността им! 
   Те не знаят, че аз Те намерих. 
   Даже птиците още не знаят, 
   че се връщам от Тайна Вечеря... 

 

Лондон 04/07/2016 '  05:12 
 

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??