27.12.2007 г., 8:31 ч.

А вчера ли? 

  Поезия
757 0 22

Кога ще съм с тебе, не зная.

Кога ще се събудя в твойта постеля?

Ще мине и поредната неделя -

ще можем ли с теб да сме отново?

 


            Задавам си за сетен път въпросите,

без право да получа отговор.

Оставам пак с надеждата си, босата,

и с мисълта, че скоро пак до тебе ще заспя.

 

 

А вчера ли? Не исках да те будя рано, в утрото,

и питам се – дали изобщо трябваше да те предвиждам?!

Застава като буца в гърлото,

раздялата, която… ненавиждам!

 

 

Ще ме оставиш пак от теб да си отида.

Ще тръгна, без да се обръщам.

С надеждата отново да те имам,

и утре… когато пак ще се прегръщаме.

 

20 декември 2007

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??