13.04.2013 г., 12:42 ч.  

... а взел си обич, даже да горчи! 

  Поезия
490 0 5

... а взел си обич, даже да горчи!

 

Какво ли още има да узнаеш -

раздала съм се цяла до безкрай,

но все по нещичко припламва и се мая -

искрица блясва, палейки пожар.

 

Дори да мислиш всичко, че си казал

и себе си да чувстваш овехтял,

отново бликва откъде и как, не зная -

поточе бистро с изворна вода.

 

В очите ми преливат тънки струи

и пълни шепи пръскат и росят...

поливат и подгизват пак дъха ми

и никой, нищо пак не е видял.

 

Защо пък нужно е да ти е ясно

какво те мокри, грее и суши,

за да усещаш миговете страстни

и да се сбъдват твоите мечти?!

 

Дори е лесно, простичко е даже,

макар по-често да боли.

Но не защото себе си раздал си,

а взел си обич, даже да горчи.

© Камелия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??