И ще те обгърне
духът ми.
Ще обходи усЕтно–неусЕтно
всички пристанища и пътища
на битието твое.
Ще е повей от не–материя
във всяка ниша
на твоята душа.
С нейния център и начало
ще се срещне.
После духът ми
ще те пусне,
без в капан
да те е хващал,
но няма от този свят,
няма от вечността
да си отиде.
© Фабер Всички права запазени
"Без капан"
P.S.: Non ballo con i fantasmi"
А с ангели?