О, той е толкова красив,
погледът му в мен се впива
и любовта в моите гърди напира
и не ме оставя на мира.
Аз обичам го от първия момент,
сърцето ми тупти за него нощ и ден.
Аз искам с него живота си да споделя
и неговата бобърка да стана.
Когато видя неговите зъби
да ме заслепяват с жълтинина,
оставам вцепенена от бобърската му уста.
Но пак за него аз мисля, въпреки това,
чар един си има още той,
сателитна чиния на всяка му страна.
С тези сателити към себе си привлече ме той
и го искам само мой.
© Дорина Всички права запазени
Например: ...и не ми оставя мира... , ...покрити с мръсна жълтина...;
В поезията можеш да си позволяваш разни граматични грешки и речта трябва да е по-отпусната.