Когато тишината се разчупи
и словата литнат като птици...
Ти вече няма какво да губиш,
омаен от кристалните им звуци!
И уж причина явно тука липсва,
но душата ти отдавна е събрала
тихи трепети от желани мисли
и нощта ти е неимоверно бяла...
Тогава сам пред себе си заставаш
и си искрен, като звезден огън:
там разбираш как,защо и колко
е измамно да живееш за слава!
© Стойчо Станев Всички права запазени
Приемете моите сърдечни поздрави!