18.12.2013 г., 22:33 ч.

* * * 

  Поезия » Гражданска
474 1 0

БЪЛГАРИЯ

/ДА Бъде Благословена/

 

И бавно се връщат спомени побелели...

На мойта страна дълго писаната история,

Чрез ония тучни, крехки ливади зелени,

Напоени с мириса на България.

 

Тази красива, прекрасна, вълшебна страна.

Дала и даваща ни безкрай от вечните чудеса.

Там, където се сливат в едно Небе и Земя.

И трепти чиста и нежна омайната синева.

 

Даряваща слънце, вода, живот, топлина.

Въздух кристален да дишаме с пълни сърца.

Море, пясък и облаци бели високо в небеса.

Гори, планини и ливади с неземната красота.

 

Обичай страната си като милата майка една.

Помагай и винаги, чрез съзнание в мисълта.

Вселената нужната помощ ще ни даде...

Но вярното, истинско дело е в наш'те ръце.

 

На нашия приютил ни Духа, временен дом

На майка България с искрен, дълбок ПОКЛОН!

 

Мария Кузманова

/Марикуза/

11.2013г.

София

 

 

© Мария Кузманова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??