15.05.2012 г., 12:43 ч.

Аборт 

  Поезия » Любовна
546 0 2

АБОРТ

Звъни часовникът, стартира
пореден ден на суета...
В душата страшно абортира
зародиша си любовта...

С парчета счупени от нея
посипа се с прощален стон,
без правото да ù попея
приспивна песен със поклон

за порива стремителен и жежък,
за благословената ù светлина,
небесна сватба произвела,
скачила дух, сърца, тела...

Покапа с немощ светлината,
сърцето полетя със вълчи вой...
Уплашена се скри Луната,
потърсила в нощта покой...

И буря в пазвата ù сви се,
в утробата живот умря...
Ръце от лед и жега я обвиха...
Възраждаща във огън изгоря...



© Жанета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??