28.02.2014 г., 1:18 ч.

Aборт 

  Поезия
491 0 2

 

 

                                                   
                         АБОРТ

         Защо ли това чувство - най-силното
         в теб пак закъсня?
         А може би там пред Родилното
         щеше да чакам с цветя!

         Щеше да простираш грижливо
         на терасата дрешка след дрешка.
         Можеше то да е живо!
         Признай си своята грешка!

         Какво ще представляваш тогава?
         Разкъсана амбалажна кутия.
         Врата с разкъртена брава.
         Смачкана ненужна хартия.

         Ще тръгнеш отново след хората.
         Ще се мъчиш да изглеждаш добре.
         Но болката в теб и умората,
         кой ли ще разбере?!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хммм... Браво Докосна ме Навя ми някакви стари мисли и чувства
  • Незнам какво те провокира да напишеш това,дали си лично засегнат или си просто против абортите?Аз също не искам да се правят такива, по простата причина, че имаме нужда от младо попълнение на живота ни,но пък има и случаи в които това се налага.
Предложения
: ??:??