Къде е раят на земята,
да се преместя, сал за ден
да си изпълня и мечтата
все пак съм от Адама ген.
Защото аз в ада си живея вечно
макар да има и добри страни
и даже да си кажа честно
харесва ми когато завали.
Харесва ми когато сутрин рано
изгрее слънцето от юг
и виждаш, как живота плавно
събужда се от сън със звук.
От птици, хора и коли
безценна глъчка е в ада
а почне ли и да вали
неистова природна радост пада.
Харесва ми да си живея в ада,
но искам сал за ден
да поживея и в рая
пък после пак на ада в плен.
© Hristo Hristov Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса: