А ти, човече, спрял -
вторачен в земното,
така и неразбрал -
Светът небесен дар дарил ти -
да дишаш, жив да си,
ДА СИ, Човече!
По небесната пътека - върви!
За злите думи забрави!
Посей цветя! Отгледай думи!
На хората ги подари!
Върви, Човече!
Светът те надари!
© Мая Тинчева Всички права запазени