Пред нас на опашката се целуват.
Ние стоим благопристойни.
Мислите ти вече пътуват,
а пък моите са неспокойни.
Раничка отваряш.Подаваш билета.
Тежкият куфар на лентата ляга.
Прегръдка, “Обичам те!”, след което:
“На първи изход пътниците за Прага”
Едно докосване с длани,
Преди да прекрачиш онази черта.
После от разстояние
усмихнато ми махаш с ръка.
Дълго между забързани хора
оставам и с поглед следя
как ситниш по коридора…
“Самолета за Прага отлетя…”
© Георги Динински Всички права запазени
И въпреки че чак сега го видях-поздрави и...до нови срещи с любимия човек!