27.03.2013 г., 11:39 ч.

Агент провокатор 

  Поезия » Друга
940 0 2

Сред редиците ни се внедри,

своя мрежа сред нас изгради,

от врага бе изпратен

с план подъл и коварен.

 

Зае се да внесе напрежение,

за да постигне нашето падение,

той е подмолен агитатор,

той е агент провокатор.

 

Лъжи започна да внушава

и чрез тях да ни убеждава,

неверни слухове разпространява

и по този начин да ни злепоставя.

 

На нашите умове въздейства,

на целите ни противодейства,

той е лукав манипулатор,

той е агент провокатор.

 

Раздори помежду ни подклажда,

със измамни призиви подвежда,

сред тайните ни проникна,

към разцепление подтикна.

 

Размирици организира

и нас ни компрометира,

той е опасен конспиратор,

той е агент провокатор.

 

 

март 2013

© Виталий Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотно, предвид обстановката в страната е много подходящо.
  • ...оратор- моратор ...
Предложения
: ??:??