Ах, как жадувам
Ах, как жадувам тази вечер да си с мене,
да бъдем двама под дъжда…
Макар и мокър да съм с тебе,
да видим после пъстрата дъга…
Ах, как жадувам да те имам,
да посрещнем изгрева, но през нощта…
Да бъдем двама аз и ти сплотени,
да се прегърнем, за да няма място между нас за самота…
Ах, как жадувам да усетя
твойте устни върху мен в ръжта…
Да бъдем само аз и ти в полето,
да не се чува на града глъчта…
Ах, как жадувам да погаля
с ръка косите твои пак…
Да бъдеш сгушена във мене,
да усещам мириса на цъфнал, пролетен липак…
Ах, как жадувам да те слушам
да пееш песента на радостта…
Да тичам редом с тебе аз бос до колене,
и да намокря със росата своите крака…
Ах, как жадувам всичко туй да не са миражи,
а сладки мигове в реалността…
Всеки любовта към другия да си покаже,
да сме щастливи ний във вечността…
Ах, как жадувам…
© Съби Седник Всички права запазени