14.09.2023 г., 18:54 ч.

Академикът 

  Поезия » Гражданска
176 3 3

АКАДЕМИКЪТ

 

… навярно съм тотално изтрещял, щом вече не откривам нищо свято

в живота, който Господ ми е дал – да го възпявам всеки ден с Ерато! –

да се възнасям в бодри небеса подир небесна орда от мръсници,

и цял ден да ме води за носа – Академик! – по медийни терлици.

А свитата му? – просто гъз до гъз! – невероятно лакоми лапачи.

 

Мисирките летят околовръст, по NOVA превъзнасят го: – Их, начи!

А той забива във калта пети – в реки и златни ширини ни води! –

От Карлово – през Царево лети, и справя се с народните несгоди.

И питам се – нерад, недраг, немил, нали все пак съм ФБ-ваш приятел –

Академик ли? Български резил! И срам за всеки гласоподавател.

 

13 септемврий 2023 г.

гр. Варна, 19, 10 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

С благороден, чист елит
и народ – морален, смел,
що е устремът – фалит,
що въртим се тъй без цел.
Щом лъжата е престиж, ...
  216 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??