АКАДЕМИКЪТ
… навярно съм тотално изтрещял, щом вече не откривам нищо свято
в живота, който Господ ми е дал – да го възпявам всеки ден с Ерато! –
да се възнасям в бодри небеса подир небесна орда от мръсници,
и цял ден да ме води за носа – Академик! – по медийни терлици.
А свитата му? – просто гъз до гъз! – невероятно лакоми лапачи.
Мисирките летят околовръст, по NOVA превъзнасят го: – Их, начи!
А той забива във калта пети – в реки и златни ширини ни води! –
От Карлово – през Царево лети, и справя се с народните несгоди.
И питам се – нерад, недраг, немил, нали все пак съм ФБ-ваш приятел –
Академик ли? Български резил! И срам за всеки гласоподавател.
13 септемврий 2023 г.
гр. Варна, 19, 10 ч.
© Валери Станков All rights reserved.