9.05.2023 г., 7:30 ч.

Акценти 

  Поезия » Свободен стих
146 0 0

Акценти

 

Настояване-натиск-налягане на вниманието - акцентите са.

Обръщаш внимание на нещо.

Но, - важно ли е то - и колко?

От това определя се акцента правилен.

 

Строител, дърводелец, творец си ти.

Ако е важно - гледай, обработвай и шлифовай.

Ако не е, - за нещо друго се огледай.

Казваш важно е - и занимаваш се, работиш.

 

Добре, но има случай друг.

Важна ли е печката когато топло е навън.

Не е, и ако огън ти разпалваш,

Лъжлив, неправилен е тоз акцент.

Акцентът първо поглед-мисъл, полъх лек е.

 

А после - реалност вътрешна и външна.

Акцентите реалността творят!

Значение има гледаш ти къде, кого!

Къде натискаш - с внимание, чувства и дела!

 

Творец е човекът на реалността.

Чрез акцентите!

Не се чеши, където не сърби те.

Настрани от пътя свой не далеч ходи!

 

Илюзията - в реалност се превръща

Чрез погледа, вниманието, делата!

Акцентите енергия изискват-вземат!

На сили нови начала творят!

 

Ура

 

Лесничея 

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??