Там, скрита между етажите,
на страхове помъдрели до колебание,
или в многоточието на важното,
в скоби с навици и желания,
свита нейде в ъгъла на обидата,
недокосвана от ръце и устни,
тръпне в бляновете на всички мигове,
да раздава блажени чувства...
Тя е трупала толкова обещания,
за летежи сред бели облаци,
че с крилатото им старание,
би препълнила небето с любовници...
Ала зрящите сляпо гледат,
и живеят на равно място.
Не изкачват стълбището на времето,
и в душите им все е тясно...
Тя е тъжна, сама и тревожна,
но я има, макар и отричана,
от сами на себе си - невъзможните,
дето някак много им се обича...
И ако човек е напълно честен,
(егоистично рядко е в тоз' живот)
в огледалото няма лъжи да блеснат,
а ще светят очи с любов...
©тихопат.
Данаил Антонов
15.02.2024
© Данаил Антонов Всички права запазени
и живеят на равно място"