6.01.2017 г., 16:07 ч.

Ако ме беше страх... 

  Поезия » Философска
940 3 8

Ако ме беше страх

 от мъглите мистични,

ако не търсех в тях

ъгли́ симетрични,

ако не пиех грях

от цвета на кокиче...

Ако ме беше страх

да падам  и тичам

…И да обичам пак,

и пак да отричам!

Ако ме беше страх

да Бъда, да сричам

и в тънкия мрак

на елмаз да приличам...

Ако ме беше страх

с  розов цвят да се кича,

да плача през смях,

да се смея и вричам…

В  копнежа си плах

да съм нежно  момиче…

в свирепата страст

да съм белег от бича.

Ако ме беше страх…

 

Но не ме е…

 

ЖИВЯХ!

© Силвана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??