2.05.2020 г., 20:06 ч.

Ако можех... 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
750 0 0

 

Ако можех да рисувам...
------------------------


Дъжд...
Мракът вездесъщ!
Луната е червена,
но небето...
То отнася ме в забвение,
нагоре, нагоре, нагоре...
Не! Не мога!
Разтварям се в простора...
Останал без тяло,
без душа,
без чуства,
топлина,
в нищото летя,
пречупвам бледа, слаба светлина
в далечната дъга...

 

 

Ако можех да давам...
---------------------


О, почуствай,
разкъсаната ми душа,
реквиема в кръвта,
почуствай порива и воя,
почуствай демоните мои,
и нека моите очи
разбият твоите мечти,
и нека моята ръка
обгърне твоя свят в чернота...
тишина,
самота,
усети глада за свобода...                    
                    


Ако можех да променям...
------------------------


Няма смисъл ти да бягаш,
няма смисъл да се криеш,
справедливост няма да откриеш,
поне не в мен...
Страхът необятен,
мракът лепкав чер,
рани гнойни, болка,
болка до безмер!

 

 

Ако можех да летя...
--------------------
Нямаше да пиша стихове и да търпя,
щях да имам бленуваната свобода...

 

Николай Цветинов (Meddle), 2009

Между Демони и Божества (V)

© Николай Цветинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??