10.09.2007 г., 8:59 ч.

Ако можех ... да те имам отново! 

  Поезия
1026 1 6
Ако можех да докосна звездите...
ще се повдигна на пръсти,
ръце ще протегна
и една за теб ще откъсна.

Тя нощем, в мрака да не угасва,
пътеката към твоето сърце да освети,
така по-лесно път към тебе да намеря.

Ако можех да погаля луната...
Кой, за Бога, разплака я тази вечер,
та не иска да свети?!
И притулена зад облаци дрипави, хлипа?
Кой? Ти ли?

Не плачи, бедна моя!
Усмихни ми се!

Ако можех деня да посрещна с песен -
цял-целеничък, но не мога да пея...
Ще помоля моите приятели, птиците...
Но без теб?! Не върви...

Ако можех, бих докоснала слънцето даже -
знаеш, за теб съм готова на всичко!
Не защото да те загубя,
а да те спечеля отново!
И да ти шепна тихо: Обичам те!

Ако можех, планинския връх
бих изкатерила боса -
с изподрани до кръв нозе.
Но за теб - с единствена мисъл само -
да те запазя в свойто сърце.

Ако можех - на буйна река
водите бих преплувала, лудо...
Бих сбрала у себе си всички стихии,
да сътворя от тях своя си само.

Ако можех... да те имам отново!


NG/nnn

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??