22.05.2014 г., 17:18 ч.

Ако можех да те върна 

  Поезия
786 1 1

Ако можех да те върна

 

 

Ако можех с думи да те прегърна,

по-нежни от най-нежните щях да сътворя.

Ако можех със сълзи да те върна -

цял океан ще изплача, сълза по сълза.

А само как жално плаче Михаилът, когато споменава Радостина...

Сякаш с аура натъжаваща - тъжи всичко покрай него.

Сега последни спомени ме топлят - след това изстивам

и после няма да ме има...

Ех, ако можех да те върна, но не мога да те върна...

... но и в хиляда живота пак ще те намеря.

И всеки път ще бъда по-добър,

 и всеки път ще бъде като за последно.

Така че, сбогом за този живот - ще се видим в следващия,

сякаш нищо не е било...

И ще те обичам по безброй различни правила,

докато душата ми с Вселената стане едно.

© Михаил Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • да, да, да! ха, ха - да! В следващият живот (: и аз така си казвам... а има толкова време до тогава... че понякога ме натъжава... но сега е време да се продължава... тъй като на времето си роб!
Предложения
: ??:??