24.07.2014 г., 2:52 ч.  

Ако можеш 

  Поезия » Любовна
579 0 2

Разсеян, тъжен ще рисуваш любовта!

Ще я превърнеш в плачеща върба!

В трева, прекършена от ранната роса!

Като две протегнати ръце, но към весла!

 

Ако можеш - в този миг ме прегърни!

 

Ще се загледаш в небето

В далечен облък бледо син.

И ще искаш със сърцето.

Да го вземеш за подир!

 

Ако можеш - в този миг ме забрави!

 

Отдалече, ще ти прошепвам с наслада!

С вятъра, ще те докосвам с прохлада!

От моят нежен полъх, няма да те заболи.

Спомен от нейната милувка, ще те  натъжи!

 

Ако можеш - в този миг ме прежали!

 

На бързо ще ме сънуваш - нощем унесен в съня!

Тревожна   как  се завръщам и аз у дома!

Студено ще ти е не защото в печката няма дърва!

Да те погледна, да те погала, затова  ще съм дошла!

 

И ако можех - в този миг сама да се утеша!

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??