на Сестра ми
Не ги вини, те цял живот ще страдат
и мъката ще крият от света,
във бездната на чувствата ще падат,
ще се спасяват в свойта самота.
А вечер в тъмното не спят,
че трудно с тази болка се заспива.
Молитвата през сълзи те шептят:
дано си жива, здрава и щастлива.
Бъди добра и свойта прошка дай
на тези, дето те родиха,
а цялата любов раздай
на хората, които те осиновиха!
© Доника Стоянова Всички права запазени