6.05.2011 г., 1:20 ч.

Ако можеше... 

  Поезия » Любовна
759 0 2

Ако можеше...

Не бе опрашен. Падаше цветът.
Без сили се прегръщаше с тревата.
Повярвай, бих заплакал със дъжда...
И думите са само капки... Свято...

Пак кратка обич в няколко си срички...
За две утра и вечер пълнолунна...
За чифт криле с легатото на птичките...
За Земното или Небесно - струнното...

Ако можеше любимата моя река
обратно да тръгне и извор да стане,
пред теб щях да падна... Да се врека...
и щях да целувам твоите длани...

© Красимир Дяков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова любовно...
  • Ако река тръгне обратно, то няма как да стане извор. Изворът й ще се превърне в губилище или понор.
    От позиция на земното разсъждавам, не на небесно-струнното.
Предложения
: ??:??