30.07.2008 г., 9:42 ч.

Ако те целуна... 

  Поезия » Любовна
1276 0 27

Ако те целуна под екватора...


Там, в онази зона земетръсна,


ще съм камикадзе-атентатора -


двама ни на части ще разпръсна...


 


Тайната на думите неказани


ще заплаче в този миг съдбовен...


И до края си ще сме наказани


с гузна съвест във петно от спомен...


 


Ще строшим на две пиедесталите,


дето с чисти стихове строиме...


Като съчки, лумнали в пожарите,


двете си сърца ще овъглиме...


 


А сега сме ангели, танцуващи


във дворец от облаци небесни...


Със ръце, от щастие ликуващи -


лирите, влудяващи със песни...


 


Ако те целуна под екватора


и заситя жаждата по тебе


с капчици екстракт от дестилатора -


цялата магия ще изчезне...

© Гергана Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??