1.05.2013 г., 18:37 ч.

Ако ти ме повикаш сега 

  Поезия » Любовна
845 0 5

Ако ти ме повикаш сега,

ако точно сега ме повикаш

и небето протегне снага

чак додето светът ми се взира...

 

Ако ти не дочакаш деня,

а се втурнеш за мен да разпитваш

и откриеш във стъпка сълза,

от която кошута е пила,

 

аз ще взема от огън вода

да полея кашмирена риза

и със връвчица от синева

ще открехна вратата да слизат

 

във ръцете ти сноп небеса.

Ако ти ме повикаш сега.

 

Превод на руски:

 

http://lycki.blogspot.com/2012/03/blog-post_13.html

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??