Да се моля или да обичам,
времето за размисъл е малко,
да живея, рими ли да спичам,
приказки ли да разказвам?!
Мислех си, отдавна съм живяла,
имам опит, имам сила, воля,
а излиза, че съм разпиляла,
времето си -
избора ми е да съм самотна!
И не може разни празни, празнодумци,
да прекъснат пътя ми, да ме тревожат,
можеше съвсем да е различно,
можеше, но е вече невъзможно.
Търся нови хора,
търся смисъл, сила
и да мога,
вдъхновението
да прегърна.
Може да е трудно,
но във мене не умира
огънят, от който всичко тръгна.
© Jivka Koleva Всички права запазени