8.12.2020 г., 19:33 ч.  

Акростишна молитва 

  Поезия » Акростихове
707 5 13

Ако утре тихо не разсъмне,
Бог дали ще слезе? Може би.
Вярата - тя свети и на тъмно.
Гръб превиват хиляди съдби
Дуе се, че ходи по водата,
Егото човешко – пуяк бял.
Жълт метал – купува суетата,
Злато, за направени от кал.
Има ли те, Отче, или няма?
Йерархичен  ред, за болен свят.
Клетва, две... търговците във храма.
Лъжат, мажат... дявол им е брат
Мрак душевен, лъст е и развала
Никой блудниците не кори,
Объл камък... за темел... с пари.
Правдата очите си затваря,
Род, Родина... туй не се яде,
Свето име носи зла поквара...
Ти къде си, Господи? Къде?
Ум ли, Отче наш, не ни достига,

Фариси че́рнят Твоя лик,
Хули пишат в святата Ти книга,
Ценоразпис... Всеки е велик...
Чаша скверна - уж кръвта Христова,
Шарени икони, храм - палат
Що ли мънка, знае богословът,
Ъгловати думите - бодат.

Ь..............................................
Юди стари – нови им бакийте,
Я вземи си, Боже вересиите!

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??