19.06.2013 г., 10:01 ч.

Акварелни петна 

  Поезия
808 0 12

 

Не раздаваме тежки присъди

и не търсим подмолна вина.

Ние искаме други да бъдем:

да сме рой акварелни петна.

 

Нека сгради бетонни да тегнат,

вкоренени в измъчена пръст.

Нека хората стръвно да дебнат

светлосенки по стръмния път.

 

Ние искаме други да бъдем:

да сме рой акварелни петна,

нежноцветни и леко безплътни

в тази бледа наглед светлина.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??