5.10.2011 г., 13:39 ч.

Акъл - море, глава - кофа 

  Поезия » Хумористична
1459 0 6

АКЪЛ – МОРЕ

 

Акъл – море, глава – кофа

твори любовна строфа –

искри от звездопади

и реки от шоколади;

морето се пени на дантели,

гларуси и гърли загорели;

кънти чалга оглушителна,

а победата е съкрушителна…

Акъл – море, глава – кофа –

кризисна е катастрофа;

кой без гащи, кой по риза –

пак катастрофална криза…

Ах, морета от любофи –

пълна нива със картофи;

салата зеле и марковка

за любовна подготовка…

И като червена нишка

имам сателитна вишка –

не казвайте “Какво от туй” –

щом си силиконов буй?

Спасител бил на плажа,

ала липсва му куража?

Под чадъра кравата мучи –

с големи силиконови очи…

Падна Рим на аристократите -

построихме рай за тарикатите…

Акъл – море от любоф –

глава – кофа с картоф,

ала няма веч пари –

нищо – карай да върви!

Нека бачка там раята –

мен ме заболя главата…

Ще си взема аспирин –

и един коняк – АМИН!

© Лиляна Благоева Андреева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??