Ех, че пъргаво козленце!
Все по стръмнини да тича
и да скача най обича.
Нейде щом скала намери,
в миг по ней да се катери
почва и не знай умора.
Докато не стигне горе,
хич не мисли и да спира.
Силици отде намира,
без въжета и без куки
изкатерва всички чуки.
С острите копитца свои
алпинист безстрашен то е.
© Борко Бърборко Всички права запазени
Борко Бърборко!