24.11.2007 г., 12:44 ч.

Анализ 

  Поезия » Друга
1109 0 32
 Не те познавам, моля, не греша.

И спорът ни съвсем ще е излишен.

Не те потърсих аз, а ти сама...

Анализ ли ще правим, кой е грешен?

Една не му е стигнала за две.

А двете сме му в повече... навярно.

Оставям я за тебе... обичта,

която ни разделяше поравно.

Какъв е бил със мен? Добър въпрос.

Какъвто бил със мен, такъв и с тебе.

Просторът ти съвсем ми отесня.

Излишно е сега да губя време.

Сега съм аз, а утре ще си ти.

Във други ден, навярно ще е друга.

Обича във прегръдките да спи,

на някоя... която му е чужда.

Порядъчно сега ще замълча.

Оставям ти и време да ме мразиш.

Но в чашата ти с водка ще горча,

когато с него пиеш... да забравиш.

И няма да те лъжа... ще боли.

(Но болката ще чувстваш, като своя).

Това съм Аз... която си и Ти -

Измислена любов! Сега е твоя!

© Кремена Стоева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??