26.08.2020 г., 20:28 ч.  

Анализ на мъглата 

  Поезия » Любовна, Философска
694 6 10

АНАЛИЗ НА МЪГЛАТА

 

Кроежи, планове – мъгла...

И тя ли обяснява всичко?

Дали ще рукне светлина

и ти ще бъдеш ли обичан?

 

И ще спечелиш ли джакпот,

познал числата на рулетка?

Изплащам целия живот

надписана и чужда сметка.

 

Да върна времето? Уви!

Аз тази тайна не научих.

Нагазвам есенни треви

и вия като бясно куче.

 

Защото лесно пропилях

мечти, любов и светли рими.

Останала е шепа смях,

но той нагарча ми, любими.

 

А теб те няма. Сън си ти.

Внезапно зимата дошла е.

В косите ми снегът блести

и – скитник – вятърът нехае.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??