18.02.2005 г., 0:11 ч.

Андрога ІІ (посвещавам на себе си) 

  Поезия
870 0 1

 

 

 

Искам
да съм вихъра
отнесен,
който брули хълмове
и разклаща клони -
твоите.

Искам
да съм влагата,
в която втасват
нагоните
и поникват нощите
на 1001 шехерезади.

Искам
да съм жаравата
на босоногите
терзания,
която
разпалва страстите
и изпепелява.

Искам
да съм опората
на мъхчето между ствола,
а от хармонията ни
да вибрира небето
и полудялата степ
едновременно.

Искам
да съм най - мощната стихия -
Човека,
който е
с теб,
в теб
и в Бога,
който
Е.

Искам
да съм_сме и петте в едно - АНДРОГА.

 

© Ангел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??