6.08.2017 г., 22:51 ч.

Ангел и Дявол във едно ли съм? 

  Поезия » Свободен стих
560 0 1

Ангел и дявол във едно съм аз...

не ме търси, не смей да приближаваш

и правилно постъпи ти тогаз,

когато ме отхвърли с всичките ми виртуални качества

...без да ми се обясняваш

 

Ангел и дявол във едно ли съм... кажи ми?

Защо не мога да прощавам вечно и на всички,

опитах се да бъда и добър и лош тъдява

и в двата случая сгреших със хора без морал и етика...

... но не съжалявам...

 

Ангел и дявол във едно ли съм... Не изтрезнявам

във главата ми се водят битки виртуални и комични,

не ме разбраха правилно и полудявам,

за т'ва че унижиха мен, без да съм виновен...

 

Ангел и дявол във едно ли съм?... Кажете,

когато трябваше за честта си да воювам,

обиждах и ранявах до кървене си признавам

във тоя фарс на виртуални клюки и интриги.

 

Ангел и дявол във едно съм си... Признавам ти,

във всеки може да откриеш и доброто а и злото

от тези на които най се доверих, най-пострадах

били са долни лицемери в опаковката на мили дами.

 

Ангел или дявол във едно ли съм?... Простете

и егото и пошлите ми думи...

обичах, не исках никого да наранявам, не грешете

на добротата ми отвърнаха със лошотия до небето

 

Ангел или дявол във едно ли съм?... Кажете,

че исках всички да обичам и да уважавам,

намери се велика кучка, за да изпростявам

и с нейните интриги аз да страдам.

 

Ангел или дявол във едно ли съм?... Кажете да повярвам

не ме жалете, просто ме убийте,

аз истината своя не прежалвам,

дори и грешна да е, за това сега и се разпалвам...

 

 

© Борислав тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какво си. Ти определяш. Попаднал си на кофти хора, но то вече е по-трудно да попаднеш на свестни. Така, че не се тормози толкова.
    Поздрави.
Предложения
: ??:??