25.11.2007 г., 19:12 ч.

Ангел, паднал от небето... 

  Поезия » Друга
2026 0 14
 

Ангел, паднал от небето,

търсещ пак... отново своя Рай,

търсещ си душата и сърцето,

за да сложи на живота край.

 

Ангел, много болки срещнал,

не утехи, радост и мечти.

Даже никога не бе усещал

любовта от него да струи.

 

Все върви по улиците нощем,

скита, търси своята надежда.

Но каквото и да прави още -

не към вярата пътеките отвеждат...

 

Той търсеше във мрака светлината,

чакаше... очакваше да я намери,

но тук, мой Ангел, на земята,

утехата крилете си не ще разпери.

 

И до днес той търси си късмета,

все се моли тайно и ридай.

Чака своята любов - утеха,

за да сложи на живота край!

© Петя Боянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??