12.03.2021 г., 19:03 ч.

Ангел, прогонен от Ада 

  Поезия » Друга
829 0 1

Ангел, прогонен от Рая

 

Живеех си като царче във Рая

и денонощно бях във райската градина.

Ала изчезна моят Рай, да си призная,

в мига, във който срещнах Ангелина.

 

Стопиха ми се нежните крилца.

Изсъхнаха за няма два-три дена.

Тя сложи ми мънички, но… рогца.

И ето ме със външност променена.

 

А шефът ми, когато ме видя,

не можеше и дума да отрони.

Не казвам впрочем, че ми завидя -

той тутакси от Рая ме изгони.

 

Сега при хората съм тука, на земята.

Със ангелска душа, която страда

и променена външност, непозната.

Прогоненият Ангел съм. Във Ада.

 

© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??