17.01.2009 г., 9:40 ч.

Ангели 

  Поезия » Друга
604 0 2

Ангели

 

 (посветено на Софи - моят Ангел-Хранител...) 

Тази нощ свята,

на обич и надежда богата,

ангели слязоха на Земята

и отнесоха надалеч човешката болка пролята.

 

Но къде е моят ангел крилат?

Тук чужд, там - непознат.

Ето ги, слизат сякаш от звездите,

слизат и изпълняват на хората мечтите...

 

Там е! Ето го ангела мой!

Долетя от Рая и дойде при мене той!

Очите му погледнах - спрях да треперя.

Ръката му докоснах - топлинка успях да намеря...

 

Когато, ангеле мой, нощем тъгувам,

позволи ми на усмивката ти да се любувам.

Защото, ангеле мой, когато ти сълзи рониш,

аз ще ти помогна слънцето отново да догониш!

 

Виж звездите, ангеле, виж!

Сега спокойно под тях ще спя,

защото знам - тази нощ ти над мен ще бдиш,                     

а на сутринта - крилете си с мен ще споделиш!

© Татяна Цонкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ми, попринцип по-правилно е "отнесоха", да, ама аз така съм си го написала.Звучи леко странно обаче :D Така че ще го оправя, мерси за поправката
  • "отнеха надалеч"?
    не е ли "отнесоха"?
Предложения
: ??:??