3.09.2016 г., 17:29 ч.

Антагонизъм 

  Поезия » Философска
388 0 0

                                      

  `Човешки лай, захапки остри,

морди окъпани с глупешка  пяна

за власт и за пари, за мнима слава.

 

А някъде в гората сред поляна

 две буки пият от житейската наслада.

Тъй чужди на човешки въжделения,

на битки за измислено надмощие

и за почтенност купена с пари.

 

Дървета  осъзнават, че са живи,

омаяни от звездни  химни,

дори когато урагани  зимни

огъват   величавите им стволи.

 

Човеците на Андерсен са голи

и с ярост се опитват да делят

окърпената риза на голтака.

 

А под звздите двата бука чакат

да грейне знака на настъпващото утро,

облечени с божествената мъдрост,

опрели дух до неизбежното безсмъртие,

в което няма място за омразата на псета.

 

А някъде сред горската дъбрава

  се извисяват дървесата не разбрали,

че  на земята  има   вълкодави нрави.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??