8.09.2009 г., 8:05 ч.

Аплодисменти за Аркашките 

  Поезия » Гражданска
572 0 5

                                 Аплодисменти за  Аркашките     

                                                                                           "Целият свят е сцена и всички

                                                                                              ние          сме актьори на нея... 

                                                                                                                Уилям  Шекспир

 

Безкрайна сцена. Тайнствена и явна.

Велика сцена. Зрима и незрима.

Създадена безпаметно отдавна.

Достойна и неотразима.

Тя е нестихващо движение.

Даже декорите пленително танцуват.

Къде е тоя  Майстор - с умиление

почерпил чудното си вдъхновение?!

О, бедни, непринудени Аркашки,

измъчени деца на любовта!

Свещени камъчета в изумителната прашка,

с която Хлапакът ви отстрелва във целта.

Участници в голямата пиеса!

Поклон пред вас и пред таланта ви, артисти!

Вий, виртуози в театрална меса

без репетиции, на прима виста.

Цветя за вас! Цветя и за Маестрото,

който сценария във крачка пише.

Раздава роли със перфектен замисъл

и режисира, безпощадно режисира...

А ложите - препълнени до горе

с артисти бивши и сегашни зрители.

Възбудено обсъждат, спорят,

тъй както правят истински ценители.

Сюжет с богат и всеобхватен лик.

Какво ли в него няма да се случи?!

Актьорът е убиец и крадец,

пияница, развратник... но велик!

И все се учи, винаги се учи.

Дори когато болка го души и плаче,

когато от безсилие проклина,

дори когато в пропастите скача,

той жив остава вечно, не умира!

През действия и през картини се прокрадва

на Режисьора ненадминатият лайф - мотив.

Ако умееш да обичаш и се радваш,

Животът е пленително красив.

 

                                                                        Диана Загора

 

 

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Цветя и аплодисменти и за теб!
  • Поздрави и от мен. Горда съм, че го чух преди да го видят. Приятелко, дерзай!Ако може и много шестици ще прибавя.
  • Отново хубав стих!
  • Ако умееш да обичаш и се радваш,
    живота е красив!
    Безценни са стиховете ти! Букети цветя за тебе ДИАНА! ПРИВЕТ!
  • ... само ако умееш...
    Бъди себе си и никой няма да узнае че не играеш роля...
    Усмихнат ден!
Предложения
: ??:??